Dnes je pondelok, 30.marec 2020, meniny má: Vieroslava
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Teľacie s dubákovou omáčkou

november 18, 2019 - 08:00
Voňavé bylinky, kvalitné mäso a nápadité recepty, to je dokonalá kombinácia k tomu, aby vzniklo lahodné jedlo. Ak ho ešte pripravíte s láskou, jesenné hodovanie bude nezabudnuteľné.
Čas varenia: 
25 minút
Čas prípravy: 
15 minút
Ingrediencie: 
400 g teľacieho masa
60 g masla
  Soľ
  Čierne korenie
  Tymian
  Rozmarín
  olej
200 g tekvice
2 vajcia
160 g Polohrubej múky
1 kypriaci prášok
100 g Dubákov
500 ml bieleho vína
100 g smotany na šľahanie
Inštrukcie: 

Teľacie mierne naklepeme a narežeme okraje. Mäso osolíme, okoreníme a na oleji prudko opečieme. Pridáme polovicu masla, rozmarín, trochu vody a dusíme mäso do mäkka. Pripravíme si omáčku. Na panvici speníme zvyšok masla, pridáme dubáky a restujeme ich. Pridáme víno, tymian, soľ, korenie a necháme alkohol vypariť. Nakoniec dáme do zmesi smotanu a štipku cukru. Teľacie mäso s dubákovou omáčkou môžeme servírovať napríklad so sezónnym tekvicovým muffinom, ktorý pripravíme nasledovne: tekvicu ošúpeme, nastrúhame a v miske zmiešame spolu s múkou, kypriacim práškom a vajíčkami. Pridáme 2 lyžičky soli, zamiešame a dáme do formy na muffiny. Cesto nalejeme do výšky asi jeden centimeter pod okraj. Muffiny pečieme na 180 stupňov 25 minút.