Čas čítania
menej ako1 minúta
Torta na sviatočné osvieženie
december 21, 2014 - 21:55
Torta s broskyňami môže byť aj na vašom stole. Aj počas zimy si môžete pripraviť niečo osviežujúce.
Ingrediencie:
- 6 vajec
- 120 g mletých orechov
- 120 g práškového cukru
- 1 lyžičku kvalitnej mletej zrnkovej kávy
Na plnku:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 250 ml kyslej pochúťkovej smotany
- 1 stužovač šľahačky
- 130 g mletých orechov
- 130 g práškového cukru
- kompótové broskyne
- hrozno a čokoládovú posýpku na ozdobu
Postup:
Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista a postupne primiešame orechy, tuhý sneh z bielkov a kávu. Cesto vylejeme do vymastenej a pomúčenej formy a pečieme asi 40 minút. Po vychladnutí vyklopíme a v strede rozrežeme na polovice. Kyslú smotanu s polovicou šľahačkovej vyšľaháme so stužovačom dotuha, potom opatrne vmiešame cukor a pomleté orechy (trochu si necháme na zdobenie). Krém natrieme na spodnú polovicu korpusu, poukladáme naň (jemne povtláčame) odkvapkané broskyne pokrájané na tenšie mesiačiky a dáme stuhnúť do chladničky. Na druhý deň priložíme na tortu druhú polovicu korpusu, celý povrch ozdobíme šľahačkou vyšľahanou so stužovačom, na bokoch jemne posypeme orechmi a čoko posýpkou a vrch dozdobíme bobuľkami hrozna.
Dobrú chuť!
Zdroj a foto: red
Torta na sviatočné osvieženie
marec 04, 2016 - 09:54
Komentáre